Nové cross flow filtry od firmy Bucher Vaslin
Rozhovor našeho technologa s představitelem společnosti Bucher Vaslin Yannickem Cadotem. Přečíst
Pozor – změny v názvech preparátů Erbslöh a LaLittorale
Vážení zákazníci. V sezoně 2018 došlo k přejmenování, nebo ukončení výroby některých přípravků produkovaných společnostmi Erbslöh a LaLittorale. Věnujte prosím pozornost níže uvedené tabulce. V prvním sloupci naleznete původní název produktu. Ve druhém sloupci je název nový. Ve třetím sloupci jsou u zrušených výrobků doporučené alternativní produkty. Přečíst
Výroba medoviny
Medobraní je v plném proudu a tak nastává čas i pro výrobce medovin. V našem sortimentu najdete spoustu přípravků a vybavení pro jejich výrobu. Přečíst
Nové kvasinky Erbslöh Oenoferm LA-HOG F3
Pro ovocnější a harmoničtější víno, pocit plnosti v ústech a nižší alkohol. Pokud jde o vinařství, tak stále se zvyšující teplota způsobuje, že hrozny mají vyšší obsah cukru a mají tak po fermentaci vyšší obsah alkoholu. Tato vína jsou příliš těžká a alkoholická. Přečíst
Ošetření hroznů a moštů
Z prvních důležitých postupů při výrobě vína je správné ošetření hroznů a odkalení. Samozřejmě to závisí na daném ročníku. Měli bychom docílit co nejkvalitnější hrozny z vinic, aby nebyli poškozené a napadené houbovými chorobami. Přečíst
Záklopky BT-Watzke
Rakouská firma BT-Watzke byla založena roku 1892. Jako jediná na světě vyrábí kompletní sortiment záklopek včetně šroubových uzávěrů na jednom místě. Díky tomu jsou pracovníci schopni vyrobit kapsle na přání zákazníka v rozmanitých barvách, atypických velikostech a různých designech. Přečíst
Senzorická harmonizace destilátů
Jak postupovat při harmonizace destilátů po vypálení? Přečíst
Výroba kvalitního destilátu-krok za krokem
Aby výsledný produkt opravdu odpovídal kvalitou, je nutné se zaměřit i na technologii přípravy kvasu. K dosažení špičkové jakosti výsledného produktu je nutné přijmout filozofii, že cílem výrobce pálenky není kvalitu vyrobit, ale kvalitu, která vznikla v ovocném sadu, zachovat. Přečíst
Inovační způsob lisování hroznů-Bucher Vaslin Inertys
Jedním z hlavních kritérií kvality vína zdůrazňovaným konzumentem je jeho ovocný charakter. Například u jedné z nejznámějších odrůd Sauvignon jsou vytvářeny z přítomnosti thiolu typické tóny zimostrázu, černého rybízu, exotického ovoce a citrusových plodů. Přečíst
Záklopky a uzávěry Herti-M
Bulharská firma Herti-M byla založena roku 1993, kdy začala pouze s jedním strojem na výrobu hliníkových šroubových uzávěrů. Dnes Herti-M vyrábí více než 1 miliardu druhů záklopek a uzávěrů na různé typy lahví. Přečíst