Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace

Destiláty

Nejnovější články

7. října 2022

20% sleva na všechny typy hydrolisů !

Aktuálně u nás na e-shopu i v prodejnách zakoupíte všechny velikosti hydrolisů 35 l, 100 l, 160 l, 250 l se slevou 20%. Přečíst

3. září 2017

Senzorická harmonizace destilátů

Jak postupovat při harmonizace destilátů po vypálení? Přečíst

3. září 2017

Výroba kvalitního destilátu-krok za krokem

Aby výsledný produkt opravdu odpovídal kvalitou, je nutné se zaměřit i na technologii přípravy kvasu. K dosažení špičkové jakosti výsledného produktu je nutné přijmout filozofii, že cílem výrobce pálenky není kvalitu vyrobit, ale kvalitu, která vznikla v ovocném sadu, zachovat. Přečíst

1. září 2017

Kapsle a uzávěry na lihoviny

Na uzavírání lihovin se dnes nejvíce používají šroubové uzávěry. Široký sortiment nabízí bulharská firma Artemis, se kterou již léta úzce spolupracujeme. Přečíst

31. srpna 2017

Zpracování peckového ovoce

Destiláty z peckového ovoce jsou klasické pravé pálenky, zejména třešňovice a slivovice poukazují na regionální stoleté tradice. Pálenky z meruněk, mirabelek a broskví stejně jako z různého planého ovoce jsou vyhledávanými specialitami a částečně dosahují vysokých prodejních cen. Přečíst

31. srpna 2017

Prokvášení destilátů – kvasinky pro výrobu destilátů

Čistá kultura kvasinek se pro alkoholové kvašení selektuje podle pravidel stejně jako kvasinky na víno a díky cílené adaptaci jsou zvyklé na vyšší obsah alkoholu. Všechny kvasinky firmy Erbslöh prokváší v odpovídajících kvasných nádobách min. na 12 % objem. alkoholu, zvláště výkonné kvasinky, jako např. Spiriferm Arom, dokáží při kvalitní výživě dokvasit také na 15% objem. alkoholu a více. Přečíst

31. srpna 2017

Zpracování jádrového ovoce na destiláty

K výrobě tohoto alkoholu poslouží především jablka a moštové hrušky. Pravé pálenky se vyrábějí z čistých odrůd jablek (např. Golden Delicious) nebo hrušek (Williams Christ), kdoule slouží jako surovina pro speciality. Regionálně se destiluje také jablečný a hruškový mošt. Přečíst

31. srpna 2017

Zpracování hroznů a matolin k výrobě destilátů

Zatímco hroznové matoliny k výrobě brandy (jako grapa) jsou ve vinařském kraji již dlouho známé jako „využití zbytků“, u hroznového brandy z překvašeného rmutu se jedná o relativně nový produkt. Oblíbené jsou především destiláty z buketních odrůd jako z muškátu nebo tramínu. Přečíst

31. srpna 2017

Role enzymů při výrobě destilátu

Enzymy jsou proteiny (bílkoviny), které svou strukturou působí jako tzv. biokatalyzátory. Tato zvláštní vlastnost zajišťuje, že se urychlí určité biochemické reakce, resp. mohou probíhat. Bez enzymů nemůže fungovat látková výměna nebo trávící procesy. Přečíst