Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace

Aktuální nabídka pro vinaře

Aktuální nabídka pro vinaře

Začátek roku se nese v duchu relativního klidu. Jedná se totiž o období, kdy mají vinaři za sebou většinu důležitých prací se zpracováním předešlého ročníku a mohou si oddechnout. Jenže to neznamená žádné zahálení. Důležitá je kontrola vinic, oprava stojek a vodicích drátů révy…

Podle počasí pak během února nebo března vinaři prořezávají vinice a opravují vedení révy vinné, aby odpovídalo jejich představě. Nepotřebné tažně zkrátka musí pryč.

Jaro bývá také obdobím, kdy se vinaři nejvíce modlí. Hrozí totiž jarní mrazíky, škůdci a další pohromy. V květnu réva začíná kvést a je vůči mrazu nejzranitelnější. Proto je důležité o vinice pečovat. Aby Vám šla práce lépe od ruky, máme pro Vás několik našich favoritů.

Důležitou výbavou ve vinohradu jsou samozřejmě drátky a nebo bužírka.

  

 

Pokud však používáte raději vázací kleště a sponky, jsou tyto dva produkty právě pro Vás.

 

Dalším známým pomocníkem všech vinařů, jak těch větších, tak i našich dědů a strýčků, kteří mají na dvoře pár hlav je Kumulus.
Kumulus je totiž velmi účinný kontaktní fungicid na ochranu proti padlí a americkému padlí na révě, okrasných rostlinách, jabloni, jahodníku, angreštu, rybízu, rajčatech, tykvovité zelenině a dalších.

Mohlo by Vás také zajímat

31. srpna 2017, Marína Opltová

Dubové alternativy

V současné době se při výrobě vín velmi často uplatňují různé dubové alternativy, které částečně nahrazují tradiční ležení vína v dřevěném sudu, jako jsou dubové čipsy, kostky, prkna a podobně. Pomocí těchto alternativ je možné dosáhnout velmi různorodých účinků na vaše vína. Přečíst

31. srpna 2017, Marína Opltová

Mannoproteiny jako hlavní činitel plnosti a potenciálu vína

Mannoproteiny jsou přírodní složky buněčných stěn kvasinek, které se uvolňují už během alkoholového kvašení z aktivních kvasinek do vína. Ležení na jemných kalech způsobuje další uvolňování mannoproteinů díky autolýze odumřelých kvasinkových buněk. Tím se lépe zapracuje vzniklý alkohol, vína budou harmoničtější a získají na komplexnosti. Přečíst