OenoGuide Erbslöh Novinky pro rok 2020/21
OenoGuide katalog obsahuje novinky produktů firmy Erbslöh pro rok 2020/21. Oenoferm®Rheingau F3 - selektované kvasinky pro ryzlinkové odrůdy vhodné pro výrobu vysoce kvalitních vín pro dlouhé zrání. Dubové Alternativy - produkty z řady e.Staves a e.Bois® jsou ideálním řešením pro finalizaci a zvýraznění aromatického profilu vína, zlepšení textury a stabilizace barvy vína. Oenoferm® MProtect - Metschnikowia pulcherrima je inovativní řešení proti rozvoji nežádoucích mikroorganismů. VEGAN - Trend pro budoucnost. Oenoferm® CHA dostává nový název – kvalita zůstává! Přečíst
OenoGuide – kompletní portfolia Erbslöh na exportních trzích.
OenoGuide katalog obsahuje technologická doporučení a využití široké palety produktů firmy Erbslöh Geisenheim GmbH souvisejících s výrobou vína. Přečíst
Technologie pro vinařství? Bucher Vaslin!
Firma PRONECO, s. r. o. si vybrala jako svého partnera v oblasti technologického zařízení vinařských provozů firmu Bucher Vaslin, jedničku ve vinařských technologiích v celosvětovém měřítku. Spolupráce trvá již více než 30 let. Firma PRONECO, s. r. o. nabízí produkty Bucher Vaslin šité na míru jednotlivým požadavkům zákazníka. Samozřejmostí je záruční a provozní servis našimi techniky, vyškolenými přímo u výrobce. Přečíst
Aktuální nabídka pro vinaře
Víno je ušlechtilý nápoj a pracovat s ním je radost. Ale co teprve vyrábět si vlastní víno, přesně podle sebe a své chuti. Jenže ono to vinaření není vždy jen procházka růžovým sadem. Někdy je to setsakramentsky náročná práce. Přečíst
Pozor – změny v názvech preparátů Erbslöh a LaLittorale
Vážení zákazníci. V sezoně 2018 došlo k přejmenování, nebo ukončení výroby některých přípravků produkovaných společnostmi Erbslöh a LaLittorale. Věnujte prosím pozornost níže uvedené tabulce. V prvním sloupci naleznete původní název produktu. Ve druhém sloupci je název nový. Ve třetím sloupci jsou u zrušených výrobků doporučené alternativní produkty. Přečíst
Výroba medoviny
Medobraní je v plném proudu a tak nastává čas i pro výrobce medovin. V našem sortimentu najdete spoustu přípravků a vybavení pro jejich výrobu. Přečíst
Nové kvasinky Erbslöh Oenoferm LA-HOG F3
Pro ovocnější a harmoničtější víno, pocit plnosti v ústech a nižší alkohol. Pokud jde o vinařství, tak stále se zvyšující teplota způsobuje, že hrozny mají vyšší obsah cukru a mají tak po fermentaci vyšší obsah alkoholu. Tato vína jsou příliš těžká a alkoholická. Přečíst
Ošetření hroznů a moštů
Z prvních důležitých postupů při výrobě vína je správné ošetření hroznů a odkalení. Samozřejmě to závisí na daném ročníku. Měli bychom docílit co nejkvalitnější hrozny z vinic, aby nebyli poškozené a napadené houbovými chorobami. Přečíst
Stabilizace bílých vín před lahvováním
V dnešní době požadují zákazníci aby víno v lahvi bylo vždy v prvotřídní kvalitě bez jakýchkoliv zákalů, či usazenin na dně lahve. Je nutné si uvědomit, že vaše vína, která máte ve sklepě a jsou stabilní jak po stránce bílkovin, tak i krystalické stránce, nebudou vždy skladovány nebo převáženy v ideálních podmínkách a tak mohou vzniknout problémy, jako jsou bílkovinné zákaly, nebo vysrážený vinný kámen. Přečíst
Odkyselování moštu / vína
Při jednoduchém odkyselené vína se z vína odstraní pouze kyselina vinná (KV), ne kyselina jablečná (KJ). Nedoporučuje se pro to snižování kyselin jednoduchým odkyselováním o více než 1 g/l KV. Pokud ve víně nezůstane méně než 0,5 – 1 g/l KV hrozí ve víně zemitá chuť. Přečíst