Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace

NOVÉ kvasinky Oenoferm® Rheingau F3

Selektované kvasinky pro ryzlinkové odrůdy z Univerzity Geisenheim – Oenoferm® Rheingau F3 – jsou vhodné pro výrobu vysoce kvalitních vín pro dlouhé zrání. Vína vynikají extenzivním aroma a vyvážeností v chuti. Během zrání vína nabývají na komplexnosti a dominantním expresivním ovocném projevu. Rychlý nástup fermentace. Optimální teplota fermentace 16°C – 22°C.

Doporučujeme pro odrůdy: Ryzlink Rýnský, Sauvignon Blanc, Chardonnay, Rulandské bílé

Mohlo by Vás také zajímat

1. září 2017, Aneta Vařáková

Co způsobuje Brettanomyces?

Už při malém počtu buněk může být dost nebezpečný, protože může kdykoliv začít vytvářet těkavé fenoly. Kromě těkavých fenolů mohou Brettanomyces syntetizovat celou řadu dalších látek, které mohou být odpovědné za zatuchlé aroma, nebo po myšině. Přečíst

31. srpna 2017, Marína Opltová

Prevence a řešení sirky ve víně

Sirka, nebo odborně reduktivní aroma ve víně je nepříjemný přípach ve víně, který je způsobený nízkomolekulárními sirnými sloučeninami. Ty ve víně mohou vznikat z různých důvodů a ne všechny jsou již přesně objasněny, jde ale o chybu v technologii výroby. Určité rizikové faktory pro vznik sirky mají základ už ve vinici. Takovým rizikovým faktorem je například použití sirným postřiků před sklizní. Přečíst