Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace

Víno a medovina

19. června 2020

Technologie pro vinařství? Bucher Vaslin!

Firma PRONECO, s. r. o. si vybrala jako svého partnera v oblasti technologického zařízení vinařských provozů firmu Bucher Vaslin, jedničku ve vinařských technologiích v celosvětovém měřítku. Spolupráce trvá již více než 30 let. Firma PRONECO, s. r. o. nabízí produkty Bucher Vaslin šité na míru jednotlivým požadavkům zákazníka. Samozřejmostí je záruční a provozní servis našimi techniky, vyškolenými přímo u výrobce. Přečíst

4. května 2020

Otevírací doba našich prodejen a laboratoře

Od pondělí 4.5.2020 jsou prodejny i laboratoř opět v provozu dle běžné otevírací doby. Přečíst

17. dubna 2020

Aktuální nabídka pro vinaře

Víno je ušlechtilý nápoj a pracovat s ním je radost. Ale co teprve vyrábět si vlastní víno, přesně podle sebe a své chuti. Jenže ono to vinaření není vždy jen procházka růžovým sadem. Někdy je to setsakramentsky náročná práce. Přečíst

22. února 2019

Nové cross flow filtry od firmy Bucher Vaslin

Rozhovor našeho technologa s představitelem společnosti Bucher Vaslin Yannickem Cadotem. Přečíst

14. června 2018

Pozor – změny v názvech preparátů Erbslöh a LaLittorale

Vážení zákazníci. V sezoně 2018 došlo k přejmenování, nebo ukončení výroby některých přípravků produkovaných společnostmi Erbslöh a LaLittorale. Věnujte prosím pozornost níže uvedené tabulce. V prvním sloupci naleznete původní název produktu. Ve druhém sloupci je název nový. Ve třetím sloupci jsou u zrušených výrobků doporučené alternativní produkty. Přečíst

14. června 2018

Výroba medoviny

Medobraní je v plném proudu a tak nastává čas i pro výrobce medovin. V našem sortimentu najdete spoustu přípravků a vybavení pro jejich výrobu. Přečíst

4. září 2017

Nové kvasinky Erbslöh Oenoferm LA-HOG F3

Pro ovocnější a harmoničtější víno, pocit plnosti v ústech a nižší alkohol. Pokud jde o vinařství, tak stále se zvyšující teplota způsobuje, že hrozny mají vyšší obsah cukru a mají tak po fermentaci vyšší obsah alkoholu. Tato vína jsou příliš těžká a alkoholická. Přečíst

3. září 2017

Ošetření hroznů a moštů

Z prvních důležitých postupů při výrobě vína je správné ošetření hroznů a odkalení. Samozřejmě to závisí na daném ročníku. Měli bychom docílit co nejkvalitnější hrozny z vinic, aby nebyli poškozené a napadené houbovými chorobami. Přečíst

3. září 2017

Záklopky BT-Watzke

Rakouská firma BT-Watzke byla založena roku 1892. Jako jediná na světě vyrábí kompletní sortiment záklopek včetně šroubových uzávěrů na jednom místě. Díky tomu jsou pracovníci schopni vyrobit kapsle na přání zákazníka v rozmanitých barvách, atypických velikostech a různých designech. Přečíst

2. září 2017

Inovační způsob lisování hroznů-Bucher Vaslin Inertys

Jedním z hlavních kritérií kvality vína zdůrazňovaným konzumentem je jeho ovocný charakter. Například u jedné z nejznámějších odrůd Sauvignon jsou vytvářeny z přítomnosti thiolu typické tóny zimostrázu, černého rybízu, exotického ovoce a citrusových plodů. Přečíst