Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace

VinoStab® opět schválen pro růžová vína!

VinoStab® opět schválen pro růžová vína!

V Úředním věstníku EU bylo zveřejněno „Nařízení Komise v přenesené pravomoci (EU) 2022/68, kterým se mění nařízení v přenesené pravomoci (EU) 2019/934“ týkající se povolených enologických postupů. U růžových vín je tak mimo jiné opět povoleno použití karboxymethylcelulózy (CMC). Nové nařízení vstupuje v platnost 8. února.

Dříve bylo použití CMC novelou zákona omezeno na bílé víno. S novým nařízením je pro bílá a růžová vína opět dostupná stabilizace vínanu VinoStab, která se v praxi velmi osvědčila.

VinoStab® je speciálně vybraná Na- karboxymethylcelulóza (CMC) nejvyšší čistoty pro dlouhodobé zamezení vypadávání krystalů ve víně. Výroba VinoStabu® se provádí s optimálním stupněm polymerizace a substituce karboxymethylcelulózy. Tím mohou být optimalizovány filtrační vlastnosti ošetřovaného vína za současného nejlepšího stabilizačního účinku.

CÍL OŠETŘENÍ
Zamezení vypadávání krystalů vinného kamene (hydrogen vínan draselný)

PRODUKT A ÚČINEK
Díky ošetření vín VinoStabem® se zastaví krystalizace a vypadávání vinného kamene. VinoStab® brání nárůstu submikroskopickým zárodků krystalů vínanu. Stabilizační účinek VinoStabu® je závislý na stupni přesycení ošetřovaného vína. Při saturační teplotě nad >20 °C nemůže být stabilizační účinek při extremní chladové zátěži dostatečný. Přesné konstatování stability, co se týče vypadávání vinného kamene, umožní určení saturační teploty minikontaktní metodou (MKV) pomocí Erbslöh EasyKrista testu. VinoStab® neúčinkuje proti vypadávání vínanu vápenatého.

Preparát zakoupíte na eshopu: https://www.domovarnik.cz/vinostab

Mohlo by Vás také zajímat

31. srpna 2017, Marína Opltová

Mannoproteiny jako hlavní činitel plnosti a potenciálu vína

Mannoproteiny jsou přírodní složky buněčných stěn kvasinek, které se uvolňují už během alkoholového kvašení z aktivních kvasinek do vína. Ležení na jemných kalech způsobuje další uvolňování mannoproteinů díky autolýze odumřelých kvasinkových buněk. Tím se lépe zapracuje vzniklý alkohol, vína budou harmoničtější a získají na komplexnosti. Přečíst

2. září 2017, Ing. Peter Krajčík

Inovační způsob lisování hroznů-Bucher Vaslin Inertys

Jedním z hlavních kritérií kvality vína zdůrazňovaným konzumentem je jeho ovocný charakter. Například u jedné z nejznámějších odrůd Sauvignon jsou vytvářeny z přítomnosti thiolu typické tóny zimostrázu, černého rybízu, exotického ovoce a citrusových plodů. Přečíst