Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace

Aktuálně na Vinicích!!

V těchto dnech můžeme očekávat díky vysokým teplotám a ovlhčení listů po bouřkách velmi intenzivní tlak padlí révy. Proto doporučujeme použít převážně Magnicur core díky účinné látce Trifloxystrobin, která se vyznačuje výjimečnou schopností vytvářet na povrchu rostliny (listů i plodů) stabilní vrstvičku, odolnou povětrnostním vlivům. Zcela zvláštní a nové na tomto rezervoáru účinné látky je její uložení ve třech různě hlubokých vrstvách stejně jako nepřetržité uvolňování účinné látky z těchto vrstev. Proto je trvale chráněn nejen povrch rostliny, ale i vnitřní rostlinná pletiva a částečně dokonce neošetřené části rostlin přímo sousedící s ošetřenými. Má systémový i kurativní účinek.

Dále můžeme využít systémový Belanty či Topas a nebo Karathane new, jenž je sice kontaktní, ale má prokazatelné kurativní účinky.
Neopomeňte přidat i síru třeba ve formě Kumulusu.

Co se týká peronospory zda můžeme pokračovat Folpanem, jde o kontaktní přípravek s protektivní účinností proti plísni révové a nepravému padlí s významnou vedlejší účinností proti padlí, botrytidě, červené skvrnitosti révy vinné a bílé hnilobě na révě.
Popřípadě zařadit měďnatý přípravek jako je Champion.

Nakonec do tankmixu přidejte smáčedlo silwet star.

V případě žloutnutí listů révy (chlorózy) zvažte i na listovou výživu s obsahem železa Harmonie.

Mohlo by Vás také zajímat

31. srpna 2017, Marína Opltová

Dubové alternativy

V současné době se při výrobě vín velmi často uplatňují různé dubové alternativy, které částečně nahrazují tradiční ležení vína v dřevěném sudu, jako jsou dubové čipsy, kostky, prkna a podobně. Pomocí těchto alternativ je možné dosáhnout velmi různorodých účinků na vaše vína. Přečíst

22. února 2021, Marína Opltová

Korková zátka ušitá na míru Vašemu vínu

Zákazníci si mohou nově vychutnat vzhled a strukturu mikroaglomerátu NEO®. Přečíst