Senzorická harmonizace destilátů
Jak postupovat při harmonizace destilátů po vypálení? Přečíst
Výroba kvalitního destilátu-krok za krokem
Aby výsledný produkt opravdu odpovídal kvalitou, je nutné se zaměřit i na technologii přípravy kvasu. K dosažení špičkové jakosti výsledného produktu je nutné přijmout filozofii, že cílem výrobce pálenky není kvalitu vyrobit, ale kvalitu, která vznikla v ovocném sadu, zachovat. Přečíst
Inovační způsob lisování hroznů-Bucher Vaslin Inertys
Jedním z hlavních kritérií kvality vína zdůrazňovaným konzumentem je jeho ovocný charakter. Například u jedné z nejznámějších odrůd Sauvignon jsou vytvářeny z přítomnosti thiolu typické tóny zimostrázu, černého rybízu, exotického ovoce a citrusových plodů. Přečíst
Záklopky a uzávěry Herti-M
Bulharská firma Herti-M byla založena roku 1993, kdy začala pouze s jedním strojem na výrobu hliníkových šroubových uzávěrů. Dnes Herti-M vyrábí více než 1 miliardu druhů záklopek a uzávěrů na různé typy lahví. Přečíst
Kapsle a uzávěry na lihoviny
Na uzavírání lihovin se dnes nejvíce používají šroubové uzávěry. Široký sortiment nabízí bulharská firma Artemis, se kterou již léta úzce spolupracujeme. Přečíst
Fermentace ciderů – faktory které ovlivňují zdravou fermentaci
Jedním z nejčastějších problémů producentů ciderů je ukončená fermentace se smyslovými hodnoceními, které si přejí. Práce s přírodními produkty si vyžaduje znalosti mnoho proměnných a dynamických atributů. Přečíst
Co způsobuje Brettanomyces?
Už při malém počtu buněk může být dost nebezpečný, protože může kdykoliv začít vytvářet těkavé fenoly. Kromě těkavých fenolů mohou Brettanomyces syntetizovat celou řadu dalších látek, které mohou být odpovědné za zatuchlé aroma, nebo po myšině. Přečíst
Domácí výroba sirupů
Pro výrobu sirupů pro ochucování nápojů je možné využívat velmi různorodé suroviny. Nejčastěji se ale využívají ovocné mošty a výluhy bylin. Přečíst
Velká červená vína patří do sudu
Velká červená vína potřebují pro své dokonalé nazrání dřevěný sud. Společnost Proneco nabízí svým zákazníkům špičkové barikové sudy z francouzského rodinného bednářství Nadalié, které je špičkou ve svém oboru. Rádi bychom vám představili tuto společnost a portfolio jejich výrobků. Přečíst
Stabilizace bílých vín před lahvováním
V dnešní době požadují zákazníci aby víno v lahvi bylo vždy v prvotřídní kvalitě bez jakýchkoliv zákalů, či usazenin na dně lahve. Je nutné si uvědomit, že vaše vína, která máte ve sklepě a jsou stabilní jak po stránce bílkovin, tak i krystalické stránce, nebudou vždy skladovány nebo převáženy v ideálních podmínkách a tak mohou vzniknout problémy, jako jsou bílkovinné zákaly, nebo vysrážený vinný kámen. Přečíst