Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace

Plzeňský slad Eraclea®

Plzeňský slad Eraclea®

Plzeňský slad Eraclea®

Plzeňský slad Eraclea®

Tento terroirový slad se vyrábí ze špičkové odrůdy ječmene Eraclea pěstované severovýchodně od Benátek v Itálii. Má příjemně sladově sladkou chuť s jemnými tóny medu.

Je určen pro světlé letní ležáky s vyváženým poměrem sladové chuti a hořkosti s dokonalou stabilní pěnou. Výborně se také hodí do kyselých piv.

Tato odrůda dvouřadého ozimného ječmene byla vyšlechtěna v Bavorsku v 70. letech dvacátého století, avšak nedaří se jí ve vlhkých podmínkách typických pro tuto zemi. Preferuje suché klima do kterého je přizpůsobena schopností uchovávat vlhkost, tak aby mohlo osivo vzejít i v sušší půdě. Terroir italského pobřeží Jaderského moře nabízí perfektní podmínky pro pěstování odrůdy Eraclea díky dlouhým slunečným dnům a minimu srážek.  Soubor těchto okolností vytváří v zrnu vynikající poměr bílkovin a glukanů.

Piva mají osvěžující tělo s měkký pocitem v ústech a stabilní bohatou pěnu. Má optimální výsledky pro jakýkoli proces rmutování, od jednokrokové až po vícekrokovou infuzi, nebo po dekokci.

Vyrábí sladovna Weyermann.

https://www.domovarnik.cz/index.php?route=product/product&path=1129_1130&product_id=2757

Mohlo by Vás také zajímat

23. dubna 2020, Marína Opltová

Waimea – ovocná chmelová bomba z Nového Zélandu

Single hop Ale 13° Waimea - po nalití do sklenice na Vás dýchne koktejl ovocných vůní, po napití ucítíte příjemnou grepovou hořkost s velmi jemnými tóny borovice a v hlavě se usadí myšlenka, že Waimea je prostě boží. Přečíst

14. září 2020, Marína Opltová

LalBrew® New England 11 g (Lallemand)

Nový kmen kvasinek na New England IPU Přečíst