Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace

Oenoferm® MProtect – inovativní bioprotekce proti nežádoucím mikrobiologickým aktivitám.

Oenoferm® MProtect – inovativní bioprotekce proti nežádoucím mikrobiologickým aktivitám.

Po deštích s teplým počasím v nadcházejících dnech mají botrytis i další, ještě škodlivější houby a bakterie ideální podmínky k rychlému šíření ve vinicích. Negativní mikrobiální zatížení hroznů představuje zásadní výzvu – zvláště u citlivých odrůd, při pomalém dozrávání a delších dobách kontaktu se slupkami během přepravy a nakládky. V takových situacích je nutné jednat rychle, aby se předešlo nežádoucímu vývoji. Jednoduchým, přírodním a účinným řešením je využít bioprotekci s Oenoferm® MProtect.

Co je Oenoferm® MProtect?

Jde o divoký kmen kvasinky Metschnikowia pulcherrima, který se používá cíleně k mikrobiální kontrole v moštu a rmutu. Na rozdíl od běžných kvasinek pro kvašení není Oenoferm® MProtect určen k alkoholovému kvašení, ale k potlačení nežádoucí mikroflóry. Účinně tak zabraňuje vzniku těkavých kyselin zároveň omezuje nebo dokonce nahrazuje počáteční přídavky oxidu siřičitého.

Vaše výhody s Oenoferm® MProtect: 

✔ Ochrana chuti a kvality, bez oxidace
✔ Prevence těkavých kyselin
✔ Bezpečná mikrobiologická stabilita – zcela bez SO₂
✔ Čím dříve aplikováno = tím vyšší ochrana
✔ Nižší dávky siřičitanů, vhodné i pro bio vína

Jak funguje:

Dávkování 2–7 g/100 litrů moštu nebo rmutu, zamíchat přímo – ideálně co nejdříve: při vykládce, ihned po sklizni v kádích s rmutem, nebo na třídicím stole, při odzrňování či jakémkoli kontaktu se slupkami. Není nutná rehydratace, jen dobrá distribuce.

Výhoda včasné aplikace je zřejmá: čím dříve Oenoferm® MProtect převládne, tím menší šanci mají divoké mikroorganismy k rozšíření. To zajišťuje mikrobiální stabilitu už od začátku a výrazně usnadňuje následnou práci ve sklepě. Oenoferm® MProtect představuje udržitelné a přírodní řešení – zejména v kombinaci s redukovanými dávkami siřičitanů a pro ekologické vinařství.

Chcete se dozvědět více o pozadí a o tom, jak může Oenoferm® MProtect účinně bránit i tvorbě těkavých kyselin u botrytidou napadených hroznů? Podívejte se na tento vědecký článek a ponořte se hlouběji do tématu!

Metschnikowia pulcherrima as a Tool for Sulphite Reduction and Enhanced Volatile Retention in Noble Rot Wine Fermentation

 

Mohlo by Vás také zajímat

12. února 2021, Marína Opltová

Bílkovinná stabilita (bentotest + tepelno-chladový test)

Bílkovinná stabilita + doporučení dávky bentonitu k dočiření (bentotest + tepelno-chladový test) Přečíst

14. května 2021, Marína Opltová

e.Staves dubové dřevo (desky)

V posledních letech začalo být používání dubového dřeva ve vinařství mnohem rozmanitější a komplexnější. Po často nevyvážené chuti vín z devadesátých let, dnes rozumíme vlivu dubového dřeva na víno daleko lépe. Existuje mnoho možností využití dřeva, od čerstvě vypálených nových sudů po čipsy bez ožehu. Přečíst