Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace

Oenoferm® MProtect – inovativní bioprotekce proti nežádoucím mikrobiologickým aktivitám.

Oenoferm® MProtect – inovativní bioprotekce proti nežádoucím mikrobiologickým aktivitám.

Po deštích s teplým počasím v nadcházejících dnech mají botrytis i další, ještě škodlivější houby a bakterie ideální podmínky k rychlému šíření ve vinicích. Negativní mikrobiální zatížení hroznů představuje zásadní výzvu – zvláště u citlivých odrůd, při pomalém dozrávání a delších dobách kontaktu se slupkami během přepravy a nakládky. V takových situacích je nutné jednat rychle, aby se předešlo nežádoucímu vývoji. Jednoduchým, přírodním a účinným řešením je využít bioprotekci s Oenoferm® MProtect.

Co je Oenoferm® MProtect?

Jde o divoký kmen kvasinky Metschnikowia pulcherrima, který se používá cíleně k mikrobiální kontrole v moštu a rmutu. Na rozdíl od běžných kvasinek pro kvašení není Oenoferm® MProtect určen k alkoholovému kvašení, ale k potlačení nežádoucí mikroflóry. Účinně tak zabraňuje vzniku těkavých kyselin zároveň omezuje nebo dokonce nahrazuje počáteční přídavky oxidu siřičitého.

Vaše výhody s Oenoferm® MProtect: 

✔ Ochrana chuti a kvality, bez oxidace
✔ Prevence těkavých kyselin
✔ Bezpečná mikrobiologická stabilita – zcela bez SO₂
✔ Čím dříve aplikováno = tím vyšší ochrana
✔ Nižší dávky siřičitanů, vhodné i pro bio vína

Jak funguje:

Dávkování 2–7 g/100 litrů moštu nebo rmutu, zamíchat přímo – ideálně co nejdříve: při vykládce, ihned po sklizni v kádích s rmutem, nebo na třídicím stole, při odzrňování či jakémkoli kontaktu se slupkami. Není nutná rehydratace, jen dobrá distribuce.

Výhoda včasné aplikace je zřejmá: čím dříve Oenoferm® MProtect převládne, tím menší šanci mají divoké mikroorganismy k rozšíření. To zajišťuje mikrobiální stabilitu už od začátku a výrazně usnadňuje následnou práci ve sklepě. Oenoferm® MProtect představuje udržitelné a přírodní řešení – zejména v kombinaci s redukovanými dávkami siřičitanů a pro ekologické vinařství.

Chcete se dozvědět více o pozadí a o tom, jak může Oenoferm® MProtect účinně bránit i tvorbě těkavých kyselin u botrytidou napadených hroznů? Podívejte se na tento vědecký článek a ponořte se hlouběji do tématu!

Metschnikowia pulcherrima as a Tool for Sulphite Reduction and Enhanced Volatile Retention in Noble Rot Wine Fermentation

 

Mohlo by Vás také zajímat

17. dubna 2020, Aneta Vařáková

Aktuální nabídka pro vinaře

Víno je ušlechtilý nápoj a pracovat s ním je radost. Ale co teprve vyrábět si vlastní víno, přesně podle sebe a své chuti. Jenže ono to vinaření není vždy jen procházka růžovým sadem. Někdy je to setsakramentsky náročná práce. Přečíst

31. srpna 2017, Marína Opltová

Mannoproteiny jako hlavní činitel plnosti a potenciálu vína

Mannoproteiny jsou přírodní složky buněčných stěn kvasinek, které se uvolňují už během alkoholového kvašení z aktivních kvasinek do vína. Ležení na jemných kalech způsobuje další uvolňování mannoproteinů díky autolýze odumřelých kvasinkových buněk. Tím se lépe zapracuje vzniklý alkohol, vína budou harmoničtější a získají na komplexnosti. Přečíst