Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace

Bílkovinná stabilita (bentotest + tepelno-chladový test)

Bílkovinná stabilita (bentotest + tepelno-chladový test)

Naše moderní akreditovaná vinařská laboratoř v Rakvicích nabízí komplexní služby pro vinaře od roku 2001. Laboratoř provádí jak běžné analytické rozbory, tak speciální rozbory vína a moštu včetně určování stability vína před lahvováním.

Pro milovníky vína je zásadní, aby víno jiskřilo a bylo vizuálně přitažlivé. Finalizace vín proto předpokládá jejich čiření, krášlení za účelem odstranění termolabilních bílkovin, které mohou způsobovat zákaly nebo sraženiny. Vinařům nabízíme stanovení bílkovinné stability, kdy víno projde tepelno – chladovým testem, při kterém buď dojde k vysrážení bílkoviny (nestabilní) nebo je víno čiré (stabilní).

Odborný tým laboratoře se na Vás těší každý pracovní den od 7:00 do 15:30.

Parkování přímo před vchodem do laboratoře.

Objednávka: https://www.proneco.cz/wp-content/uploads/2020/09/Objednavka-rozboru-laborator-nova-norma-082020.pdf

Bílkovinná stabilita 7

Mohlo by Vás také zajímat

17. dubna 2020, Aneta Vařáková

Aktuální nabídka pro vinaře

Víno je ušlechtilý nápoj a pracovat s ním je radost. Ale co teprve vyrábět si vlastní víno, přesně podle sebe a své chuti. Jenže ono to vinaření není vždy jen procházka růžovým sadem. Někdy je to setsakramentsky náročná práce. Přečíst

31. srpna 2017, Marína Opltová

Dubové alternativy

V současné době se při výrobě vín velmi často uplatňují různé dubové alternativy, které částečně nahrazují tradiční ležení vína v dřevěném sudu, jako jsou dubové čipsy, kostky, prkna a podobně. Pomocí těchto alternativ je možné dosáhnout velmi různorodých účinků na vaše vína. Přečíst