Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace

Bílkovinná stabilita (bentotest + tepelno-chladový test)

Bílkovinná stabilita (bentotest + tepelno-chladový test)

Naše moderní akreditovaná vinařská laboratoř v Rakvicích nabízí komplexní služby pro vinaře od roku 2001. Laboratoř provádí jak běžné analytické rozbory, tak speciální rozbory vína a moštu včetně určování stability vína před lahvováním.

Pro milovníky vína je zásadní, aby víno jiskřilo a bylo vizuálně přitažlivé. Finalizace vín proto předpokládá jejich čiření, krášlení za účelem odstranění termolabilních bílkovin, které mohou způsobovat zákaly nebo sraženiny. Vinařům nabízíme stanovení bílkovinné stability, kdy víno projde tepelno – chladovým testem, při kterém buď dojde k vysrážení bílkoviny (nestabilní) nebo je víno čiré (stabilní).

Odborný tým laboratoře se na Vás těší každý pracovní den od 7:00 do 15:30.

Parkování přímo před vchodem do laboratoře.

Objednávka: https://www.proneco.cz/wp-content/uploads/2020/09/Objednavka-rozboru-laborator-nova-norma-082020.pdf

Bílkovinná stabilita 7

Mohlo by Vás také zajímat

31. srpna 2017, Marína Opltová

Odkyselování moštu / vína

Při jednoduchém odkyselené vína se z vína odstraní pouze kyselina vinná (KV), ne kyselina jablečná (KJ). Nedoporučuje se pro to snižování kyselin jednoduchým odkyselováním o více než 1 g/l KV. Pokud ve víně nezůstane méně než 0,5 – 1 g/l KV hrozí ve víně zemitá chuť. Přečíst

22. února 2021, Marína Opltová

Korková zátka ušitá na míru Vašemu vínu

Zákazníci si mohou nově vychutnat vzhled a strukturu mikroaglomerátu NEO®. Přečíst