Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace

Aktuálně na Vinicích!!

V těchto dnech můžeme očekávat díky vysokým teplotám a ovlhčení listů po bouřkách velmi intenzivní tlak padlí révy. Proto doporučujeme použít převážně Magnicur core díky účinné látce Trifloxystrobin, která se vyznačuje výjimečnou schopností vytvářet na povrchu rostliny (listů i plodů) stabilní vrstvičku, odolnou povětrnostním vlivům. Zcela zvláštní a nové na tomto rezervoáru účinné látky je její uložení ve třech různě hlubokých vrstvách stejně jako nepřetržité uvolňování účinné látky z těchto vrstev. Proto je trvale chráněn nejen povrch rostliny, ale i vnitřní rostlinná pletiva a částečně dokonce neošetřené části rostlin přímo sousedící s ošetřenými. Má systémový i kurativní účinek.

Dále můžeme využít systémový Belanty či Topas a nebo Karathane new, jenž je sice kontaktní, ale má prokazatelné kurativní účinky.
Neopomeňte přidat i síru třeba ve formě Kumulusu.

Co se týká peronospory zda můžeme pokračovat Folpanem, jde o kontaktní přípravek s protektivní účinností proti plísni révové a nepravému padlí s významnou vedlejší účinností proti padlí, botrytidě, červené skvrnitosti révy vinné a bílé hnilobě na révě.
Popřípadě zařadit měďnatý přípravek jako je Champion.

Nakonec do tankmixu přidejte smáčedlo silwet star.

V případě žloutnutí listů révy (chlorózy) zvažte i na listovou výživu s obsahem železa Harmonie.

Mohlo by Vás také zajímat

31. srpna 2017, Marína Opltová

Mannoproteiny jako hlavní činitel plnosti a potenciálu vína

Mannoproteiny jsou přírodní složky buněčných stěn kvasinek, které se uvolňují už během alkoholového kvašení z aktivních kvasinek do vína. Ležení na jemných kalech způsobuje další uvolňování mannoproteinů díky autolýze odumřelých kvasinkových buněk. Tím se lépe zapracuje vzniklý alkohol, vína budou harmoničtější a získají na komplexnosti. Přečíst

31. srpna 2017, Marína Opltová

Dubové alternativy

V současné době se při výrobě vín velmi často uplatňují různé dubové alternativy, které částečně nahrazují tradiční ležení vína v dřevěném sudu, jako jsou dubové čipsy, kostky, prkna a podobně. Pomocí těchto alternativ je možné dosáhnout velmi různorodých účinků na vaše vína. Přečíst