Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace

VinoStab® opět schválen pro růžová vína!

VinoStab® opět schválen pro růžová vína!

V Úředním věstníku EU bylo zveřejněno „Nařízení Komise v přenesené pravomoci (EU) 2022/68, kterým se mění nařízení v přenesené pravomoci (EU) 2019/934“ týkající se povolených enologických postupů. U růžových vín je tak mimo jiné opět povoleno použití karboxymethylcelulózy (CMC). Nové nařízení vstupuje v platnost 8. února.

Dříve bylo použití CMC novelou zákona omezeno na bílé víno. S novým nařízením je pro bílá a růžová vína opět dostupná stabilizace vínanu VinoStab, která se v praxi velmi osvědčila.

VinoStab® je speciálně vybraná Na- karboxymethylcelulóza (CMC) nejvyšší čistoty pro dlouhodobé zamezení vypadávání krystalů ve víně. Výroba VinoStabu® se provádí s optimálním stupněm polymerizace a substituce karboxymethylcelulózy. Tím mohou být optimalizovány filtrační vlastnosti ošetřovaného vína za současného nejlepšího stabilizačního účinku.

CÍL OŠETŘENÍ
Zamezení vypadávání krystalů vinného kamene (hydrogen vínan draselný)

PRODUKT A ÚČINEK
Díky ošetření vín VinoStabem® se zastaví krystalizace a vypadávání vinného kamene. VinoStab® brání nárůstu submikroskopickým zárodků krystalů vínanu. Stabilizační účinek VinoStabu® je závislý na stupni přesycení ošetřovaného vína. Při saturační teplotě nad >20 °C nemůže být stabilizační účinek při extremní chladové zátěži dostatečný. Přesné konstatování stability, co se týče vypadávání vinného kamene, umožní určení saturační teploty minikontaktní metodou (MKV) pomocí Erbslöh EasyKrista testu. VinoStab® neúčinkuje proti vypadávání vínanu vápenatého.

Preparát zakoupíte na eshopu: https://www.domovarnik.cz/vinostab

Mohlo by Vás také zajímat

31. srpna 2017, Marína Opltová

Velká červená vína patří do sudu

Velká červená vína potřebují pro své dokonalé nazrání dřevěný sud. Společnost Proneco nabízí svým zákazníkům špičkové barikové sudy z francouzského rodinného bednářství Nadalié, které je špičkou ve svém oboru. Rádi bychom vám představili tuto společnost a portfolio jejich výrobků. Přečíst

4. září 2017, Marína Opltová

Nové kvasinky Erbslöh Oenoferm LA-HOG F3

Pro ovocnější a harmoničtější víno, pocit plnosti v ústech a nižší alkohol. Pokud jde o vinařství, tak stále se zvyšující teplota způsobuje, že hrozny mají vyšší obsah cukru a mají tak po fermentaci vyšší obsah alkoholu. Tato vína jsou příliš těžká a alkoholická. Přečíst