Proneco, s.r.o.

692 01 Klentnice 78

tel:       +420 515 551 300

e-mail: sekretariat@proneco.cz

   VSTUP DO E-SHOPU

Aktuální vydání časopisu OenoNews

oenonews

Firma Erbslöh pravidelně vydává časopis OenoNews, který následně vychází i v české verzi. 

V časopise jsou prezentovány novinky při ošetření rmutu, moštu a vína, popsány nové technologické postupy, případně jsou zde popsány aktuální sezóní problémy ročníku s technologickým návrhem jejich řešení.

Nejnovější vydání je č. 112.

 

 

 

 

Vydání č. 112

Číslo 112 časopisu OenoNews přináší informace k problémovému ročníku 2014. Důležitým tématem je číření a krášlení mladých vín z poškozené suroviny. Ustředním tématem je problém filtrace včetně návodu jak spráně provést test na glukány. Dále jsou přinášeny podrobné informace na téma management kyselin, včetně stabilizace krystalů ve víně a informace pro uspěšné odbourání kyseliny jabelčné novymi bakteriemi BiStart Fresh SK 55.

Vydání č. 111

V aktuálním vydání OenoNews Vám představíme novinky pro kvalitní prokvašení,  nové dubové čipsy a nové baktérie; vracíme se k novinkám loňské kampaně a zhodnotíme zkušenosti s nimi; znovu Vás seznámíme s výhodami přípravku FermoBent. 

Vydání č. 110

V tomto čísle se firma Erbslöh podrobněji zaměřuje na alergenní a bezalergenní přípravky k čiření vín z legislativního i technologického  pohledu, aktuální problematiku kyselin a s tím spojenou stabilizaci vinného kamene, přípravku CelluFluxx jako úspěšné náhradě    filtrační křemeliny a dále zde naleznete praktickou příručku na výrobu červených vín.

Vydání č. 109

Aktuální číslo OenoNews Vám nabídne nové informace o bezkaseinových přípravcích, o novinkách na kampaň 2012, jako např. o inovaci technologii enzymů; opětovně nabízí bio-certifikované produkty a shrne rady pro výrobu červených vín. Rovněž se zabývá vhodným zpracováním kalů.  

 Vydání č. 108

V novém OenoNews naleznete tipy na ošetření mladých vín, srovnání účinnosti klasických kaseinových  přípravků a jejich bezkaseinové alternativy, srovnání působení přípravků na krystalické zákaly a přehlednou  tabulku přípravků se stručnou charakteristikou jejich použití.

Vydání č. 107

Zpravodaj se podrobněji věnuje novému moštovému bentonitu FermoBent, který je určen ke spoluprokvášení s kvasinkami za účelem stabilizace bílkovin v jednom kroku. Dalšími tématy je enzymace pod 10 C (Trenolin Frio), správné kroky při flotaci a na zpracování hroznů a využití přípravků při zpracování zdravé a poškozené suroviny.

Vydání č. 106

Mladé víno ročníku 2010
aktuální opatření, vylepšení plnosti, informace k čiření, top téma - odkyselení- metody, podrobný postup,krystalická stabilizace, kyselina metavinná nebo VinoStab?

Vydání č. 105

Jak ošetřit rmut a mošt v roce 2010? Lze provést studenou enzymaci? Jaké baktérie použít, jak zpracovat mošt při flotaci?

Vydání č. 104

Téma: krystalická stabilizace VinoStabem (CMC), rostlinné proteiny k čiření vínFloraClair/FloraPlus, ErbiGel BIO - certifikovaná potravinářská bio-želatina, okyseleníBoerovinem - biologickou kyselinou mléčnou, informace k filtraci Cellufluxxem.

Vydání č. 103

Téma: ošetření moštů v roce 2009, novinka: VinProtect, Kupzit povolen, tipy na vinifikaci bílých a červených moštů, aromatický profil kvasinek, JMF pomocí nových bakterií BioStart Vitale SK 11, novinka: zpracování kalů pomocí přípravku VarioFluxx a další.

Vinařské potřeby a potřeby pro vinaře:

preparáty k ošetření vína, preparáty k ošetření sektů, preparáty k výrobě piva, preparátky k výrobě destilátů a výrobě ovocných šťáv. Nabízíme postřiky a hnojiva nejen do vinic a vinohradu, ale i zahrad a sadů. Vázací drátky, nůžky, kádě, kbelíky, hadice, trychtýře, kanystry, koštýře, skleničky, sirné knoty, filtrační desky, korky a záklopky, láhve, šroubové uzávěry. Substráty pro výsadbu, nářadí pro zahrádkáře a vinaře, umělohmotné nádoby (různé velikosti), přepravky na hrozny, kádě, hoboky a sudy, barikové sudy. Demižony na víno, odměrné válce a nádoby, laboratorní přístroje, kónické korky do lahví a sudů, papírové kartony a další potřeby pro vinaře.

Nosným programem firmy Proneco, s.r.o. jsou technologie pro výrobu nápojů - technologie při výrobě VÍNA, výroby SEKTŮ, výroby PIVA, výroby DESTILÁTŮ (kořalek) A OVOCNÝCH ŠŤÁV.
Základem je poradenství zkušených technologů, s nimiž můžete být při výrobě v úzkém kontaktu. Poradenství poskytujeme jak velkovýrobcům, tak i malovinařům,výrobcům piv a ovocných šťáv. Zajistíme vše, co pro výrobu potřebujete. Výrobní postupy, strojní zařízení.

 

 

 

 

Korkové zátky, syntetické uzávěry, šroubové uzávěry NOVATWIST a VINOTWIST, záklopky na láhve, termokapsle, láhve, skleničky, koštovačky, koštýře, pipety,demižony, lihoměry, cukroměry, moštoměry, popisovače na láhve a sklo, nůžky Bahco, nůžky a pákové nůžky STOCKER, dětské zboží na zahradu, konvičky, hrábě, smetáky, vázací kleště, vázací drátky, bužírka, rosiče a postřikovače, plničky lahví, filtrační desky a filtrační papíry, filtrační svíčky, kartáče na čištění demižonů a nádob, odborné knihy s vinařskou tématikou, plastové kanystry, nádoby a odměrné válce, mlýnkoodzrňovače, sudy na víno, sudy barrique.

Zahradnické potřeby:

Hnojiva, zahradnické substráty, substráty na muškáty, NPK, CERERIT, Kumulus, muškáty, hnojiva na muškáty.

 

Přírodní preparáty k výrobě vína, piva, destilátů a ovocných šťáv

Stroje a zařízení firmy Bucher-Vaslin pro vinařský průmysl

Záruční a pozáruční servis na zařízení

Pronájem Cross-flow filtru

Stroje a zařízení firmy Schneider

Barikové sudy

Procesy při výrobě vína, destilátů a šťáv:

Vinifikace moštu, jablečno-mléčná fermentace, kvašení, úprava kyselin, čiření vína, smyslové hodnocení, stabilizace vína, filtrování vína, výroba šumivého vína, testovací a laboratorní sady, odstranění pěnivosti, úprava PH