Proneco, s.r.o.

692 01 Klentnice 78

tel:       +420 515 551 300

e-mail: sekretariat@proneco.cz

   VSTUP DO E-SHOPU

Aktuality

Novinka FERMOBENT PORE-TEC

Novinka na kampaň 2011 - moštový bentonitobrazek

FermoBent® PORE-TEC

• Pro časově úsporné prokvašení

• S extrémně nízkým obsahem železa

• Přímo použitelný

S novým moštovým bentonitem FermoBent® PORE-TEC se mohou podstatně zjednodušit probíhající práce při sklizni hroznů. Díky obzvláště dobrému rozpouštění v moště při intenzivním promíchání může být FermoBent® PORE-TEC přidán přímo do moštu. Namáčení není nutné. Lehce se vznášející kalové vločky, které zvětšují vnitřní povrch, se postarají svým vedlejším efektem o obzvláště dobré rozptýlení kvasinkových buněk během kvašení. Díky extrémně nízkému obsahu železa, vysoké čistotě FermoBentu® PORE-TEC, je společné prokvašení absolutně bez problémů.

Kvasinková výživa obsažená v moštu nebude ovlivněna. Kvašení probíhá čistě a bez tvorby nežádoucích vedlejších produktů kvašení. Kvasné aroma zůstává zachováno. Vysoká adsorpční síla FermoBentu® PORE-TEC se postará o stabilní vína. Při odpovídajícím dávkování odpadne dodatečné dávkování a míchání ve víně, které může vést ke ztrátě aroma a CO2. Odkalení se provádí v jednom pracovním kroku společně s hrubými kvasinkami při prvním stáčení.

Přednosti FermoBent® PORE-TEC

• přímá aplikace

• časově úsporná stabilizace bílkovin v jednom pracovním kroku

• vysoká adsorpční síla na bílkoviny

• s extrémně nízkým obsahem železa

• výživa kvasinek zůstává plně k dispozici

• prokvašení s čistými tóny

• kvasné aroma zůstává zachováno

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Stress ze sucha = zvýšená potřeba bentonitu

Rostliny ukládají ve svém ovoci rezervní látku bílkovinu jako nosič energie. Čím silněji se rostliny ocitnou ve stressu, tím více rezervních látek ukládají. Tím se vysvětluje vyšší potřeba bentonitu v suchých ročnících. Všeobecně to také platí u vín z kyprých písčitých nebo štěrkových poloh, stejně tak na plochých půdách.

 

Bližší informace získáte v přiloženém vydání časopisu OenoNews č. 107:  icon OenoNews 107 (972.57 kB), popř. u našeho technologa.

  

Vinařské potřeby a potřeby pro vinaře:

preparáty k ošetření vína, preparáty k ošetření sektů, preparáty k výrobě piva, preparátky k výrobě destilátů a výrobě ovocných šťáv. Nabízíme postřiky a hnojiva nejen do vinic a vinohradu, ale i zahrad a sadů. Vázací drátky, nůžky, kádě, kbelíky, hadice, trychtýře, kanystry, koštýře, skleničky, sirné knoty, filtrační desky, korky a záklopky, láhve, šroubové uzávěry. Substráty pro výsadbu, nářadí pro zahrádkáře a vinaře, umělohmotné nádoby (různé velikosti), přepravky na hrozny, kádě, hoboky a sudy, barikové sudy. Demižony na víno, odměrné válce a nádoby, laboratorní přístroje, kónické korky do lahví a sudů, papírové kartony a další potřeby pro vinaře.

Nosným programem firmy Proneco, s.r.o. jsou technologie pro výrobu nápojů - technologie při výrobě VÍNA, výroby SEKTŮ, výroby PIVA, výroby DESTILÁTŮ (kořalek) A OVOCNÝCH ŠŤÁV.
Základem je poradenství zkušených technologů, s nimiž můžete být při výrobě v úzkém kontaktu. Poradenství poskytujeme jak velkovýrobcům, tak i malovinařům,výrobcům piv a ovocných šťáv. Zajistíme vše, co pro výrobu potřebujete. Výrobní postupy, strojní zařízení.

 

 

 

 

Korkové zátky, syntetické uzávěry, šroubové uzávěry NOVATWIST a VINOTWIST, záklopky na láhve, termokapsle, láhve, skleničky, koštovačky, koštýře, pipety,demižony, lihoměry, cukroměry, moštoměry, popisovače na láhve a sklo, nůžky Bahco, nůžky a pákové nůžky STOCKER, dětské zboží na zahradu, konvičky, hrábě, smetáky, vázací kleště, vázací drátky, bužírka, rosiče a postřikovače, plničky lahví, filtrační desky a filtrační papíry, filtrační svíčky, kartáče na čištění demižonů a nádob, odborné knihy s vinařskou tématikou, plastové kanystry, nádoby a odměrné válce, mlýnkoodzrňovače, sudy na víno, sudy barrique.

Zahradnické potřeby:

Hnojiva, zahradnické substráty, substráty na muškáty, NPK, CERERIT, Kumulus, muškáty, hnojiva na muškáty.

 

Přírodní preparáty k výrobě vína, piva, destilátů a ovocných šťáv

Stroje a zařízení firmy Bucher-Vaslin pro vinařský průmysl

Záruční a pozáruční servis na zařízení

Pronájem Cross-flow filtru

Stroje a zařízení firmy Schneider

Barikové sudy

Procesy při výrobě vína, destilátů a šťáv:

Vinifikace moštu, jablečno-mléčná fermentace, kvašení, úprava kyselin, čiření vína, smyslové hodnocení, stabilizace vína, filtrování vína, výroba šumivého vína, testovací a laboratorní sady, odstranění pěnivosti, úprava PH