Proneco, s.r.o.

692 01 Klentnice 78

tel:       +420 515 551 300

e-mail: sekretariat@proneco.cz

   VSTUP DO E-SHOPU

Aktuality

F3 - Fit For Fermentation

100715_siegel_f3

Stále aktuální koncept v Erbslöhu

F3 - Fit For Fermentation

Pro vyrovnané zásobování kvasinek při produkci a kvašení
– přizpůsobeno na změnu klimatu.



Změna klimatu má přímý vliv na mikroorganismy a tím také na rámcové podmínky kvašení. Teplejší léta a změny vodního hospodářství nemění pouze mikroflóru, ale také živiny vinné révy a tím také i kvasinky.

Následky změn rámcových podmínek při fermentaci

• Vysoká hustota moštu a nedostatečné zásobení vitamíny, minerály a dusíkem.

• Větší konkurenční tlak nárůstem původní flóry.

• Nové druhy a adaptované typy druhů z jižních zemí podporují chyby při kvašení a chybné tóny.

• Přibývá rozmanitost a množství zbytků postřiků.

Sesbírali jsme poznatky z praxe a z mnoha vědeckých publikací a zveřejněných textů, analyzovali jsme je a vyvinuli progresivní návrh pro optimální a jistou kinetiku kvašení:

Klimatické zóny

 

Začátek sklizně

klima   sklizen

Změna klimatu ovlivňuje vegetační zóny pěstování révy a má za následek posunutí
směrem k pólům

 

Zdroj: STOCK, M.; RITTER, G.
Například zámek  ohannisberg/Rheingau pozoruje stále časnější začátky sklizní

proces_f3F3 = Fit For Fermentation (fit pro fermentaci)

Cenné a uznávané kvasinkové kmeny řady Oenoferm zažívají právě při výrobě větší posílení v souvislosti s kvasinkovým výrobním procesem F3 společnosti Erbslöh. Na kultivaci kvasinek se používají propagační média bohatá na nové minerály a posilující vitamíny. Během procesu od rozmnožovací fáze až do optimální hustoty buněk získají kvasinky vše, co je nutné, aby kvašení proběhlo až do konečného prokvašení i ve stresových situacích.

Během procesu F3 se stabilizuje membrána vysokým obsahem ergosterolu. Proto se kvasinky F3-Oenoferm® vyznačují mnohem lepší tolerancí na alkohol. Optimalizací celého procesu výroby vznikly nové kvasinky-fitness-standard F3. 

 

Shrnutí:

F3 Erbslöh-Oenoferm®- kvasinky se již při svém růstu stávají fit díky lepší výživě a lepším zdrojům energie a jsou připraveny na požadovaný a posílený kvasný výkon. Nová pečeť F3 garantuje špičkovou kvalitu a spolehlivost.

 

 

 

 


 

 

Vinařské potřeby a potřeby pro vinaře:

preparáty k ošetření vína, preparáty k ošetření sektů, preparáty k výrobě piva, preparátky k výrobě destilátů a výrobě ovocných šťáv. Nabízíme postřiky a hnojiva nejen do vinic a vinohradu, ale i zahrad a sadů. Vázací drátky, nůžky, kádě, kbelíky, hadice, trychtýře, kanystry, koštýře, skleničky, sirné knoty, filtrační desky, korky a záklopky, láhve, šroubové uzávěry. Substráty pro výsadbu, nářadí pro zahrádkáře a vinaře, umělohmotné nádoby (různé velikosti), přepravky na hrozny, kádě, hoboky a sudy, barikové sudy. Demižony na víno, odměrné válce a nádoby, laboratorní přístroje, kónické korky do lahví a sudů, papírové kartony a další potřeby pro vinaře.

Nosným programem firmy Proneco, s.r.o. jsou technologie pro výrobu nápojů - technologie při výrobě VÍNA, výroby SEKTŮ, výroby PIVA, výroby DESTILÁTŮ (kořalek) A OVOCNÝCH ŠŤÁV.
Základem je poradenství zkušených technologů, s nimiž můžete být při výrobě v úzkém kontaktu. Poradenství poskytujeme jak velkovýrobcům, tak i malovinařům,výrobcům piv a ovocných šťáv. Zajistíme vše, co pro výrobu potřebujete. Výrobní postupy, strojní zařízení.

 

 

 

 

Korkové zátky, syntetické uzávěry, šroubové uzávěry NOVATWIST a VINOTWIST, záklopky na láhve, termokapsle, láhve, skleničky, koštovačky, koštýře, pipety,demižony, lihoměry, cukroměry, moštoměry, popisovače na láhve a sklo, nůžky Bahco, nůžky a pákové nůžky STOCKER, dětské zboží na zahradu, konvičky, hrábě, smetáky, vázací kleště, vázací drátky, bužírka, rosiče a postřikovače, plničky lahví, filtrační desky a filtrační papíry, filtrační svíčky, kartáče na čištění demižonů a nádob, odborné knihy s vinařskou tématikou, plastové kanystry, nádoby a odměrné válce, mlýnkoodzrňovače, sudy na víno, sudy barrique.

Zahradnické potřeby:

Hnojiva, zahradnické substráty, substráty na muškáty, NPK, CERERIT, Kumulus, muškáty, hnojiva na muškáty.

 

Přírodní preparáty k výrobě vína, piva, destilátů a ovocných šťáv

Stroje a zařízení firmy Bucher-Vaslin pro vinařský průmysl

Záruční a pozáruční servis na zařízení

Pronájem Cross-flow filtru

Stroje a zařízení firmy Schneider

Barikové sudy

Procesy při výrobě vína, destilátů a šťáv:

Vinifikace moštu, jablečno-mléčná fermentace, kvašení, úprava kyselin, čiření vína, smyslové hodnocení, stabilizace vína, filtrování vína, výroba šumivého vína, testovací a laboratorní sady, odstranění pěnivosti, úprava PH