Proneco, s.r.o.

692 01 Klentnice 78

tel:       +420 515 551 300

e-mail: sekretariat@proneco.cz

   VSTUP DO E-SHOPU

Aktuality

Mannoproteiny

lahevMannoSoft, MannoStructure a MannoComplexemohou vylepšit plnost a stejně tak strukturu vín bez dlouhého ležení na jemných kalech. Ošetření je velmi šetrné. Není nutné stočení nebo dodatečná filtrace. Přípravky jsou svými vlastnostmi vyladěny na požadavky konečné harmonizace v mladých vínech.

Obsažené látky a mechanismy účinku

Polysacharidy
Ve víně jsou polysacharidy obsaženy v uhlohydrátech, které pochází z bobulí a kvasinek vín. Polysacharidy se rozumí větší počet monosacharidů spojených glykosidickými vazbami. Ty pozitivně ovlivňují stabilní  komplexy koloidů se svíravými taniny. Tím se redukují reakční možnosti molekul taninů s proteiny slin a jejich tříslovitý účinek minimalizují. Polysacharidy propůjčují vínům více objemu a zvyšují barevnou stabilitu. Při výrobě plných bílých a sametových červených vín je požadován vyšší obsah polysacharidů. Ty zvyšují pocit plnosti a struktura kyselin vín se harmonizuje.

Mannoproteiny
Mannoproteiny jsou přírodní složky buněčných stěn kvasinek, které se uvolňují už během alkoholového kvašení z aktivních kvasinek do vína. Ležení na jemných kalech způsobuje další uvolňování mannoproteinů díky autolýze odumřelých kvasinkových buněk. Tím se lépe zapracuje vzniklý alkohol, vína budou harmoničtější a získají na komplexnosti. Dodatečně se vylepší bílkovinná a krystalická stabilita.

Taniny
Taniny jsou rostlinné třísloviny a hrají při přípravě vín důležitou roli. Jsou to výkonné antioxidanty, mají účinek na charakteristiku barvy a plnost vín. Po přidání oenologických taninů se vína prezentují podstatně plněji a strukturovaněji, bez svíravých, palčivých a hořkých tónů.

 

Základní informace k této problematice pro Vás zpracoval náš technolog v přiloženém souboru: 
icon Mannoproteiny (481.64 kB)

 

Produkty lze zakoupit v našem e-shopu - odkaz ZDE.

Vinařské potřeby a potřeby pro vinaře:

preparáty k ošetření vína, preparáty k ošetření sektů, preparáty k výrobě piva, preparátky k výrobě destilátů a výrobě ovocných šťáv. Nabízíme postřiky a hnojiva nejen do vinic a vinohradu, ale i zahrad a sadů. Vázací drátky, nůžky, kádě, kbelíky, hadice, trychtýře, kanystry, koštýře, skleničky, sirné knoty, filtrační desky, korky a záklopky, láhve, šroubové uzávěry. Substráty pro výsadbu, nářadí pro zahrádkáře a vinaře, umělohmotné nádoby (různé velikosti), přepravky na hrozny, kádě, hoboky a sudy, barikové sudy. Demižony na víno, odměrné válce a nádoby, laboratorní přístroje, kónické korky do lahví a sudů, papírové kartony a další potřeby pro vinaře.

Nosným programem firmy Proneco, s.r.o. jsou technologie pro výrobu nápojů - technologie při výrobě VÍNA, výroby SEKTŮ, výroby PIVA, výroby DESTILÁTŮ (kořalek) A OVOCNÝCH ŠŤÁV.
Základem je poradenství zkušených technologů, s nimiž můžete být při výrobě v úzkém kontaktu. Poradenství poskytujeme jak velkovýrobcům, tak i malovinařům,výrobcům piv a ovocných šťáv. Zajistíme vše, co pro výrobu potřebujete. Výrobní postupy, strojní zařízení.

 

 

 

 

Korkové zátky, syntetické uzávěry, šroubové uzávěry NOVATWIST a VINOTWIST, záklopky na láhve, termokapsle, láhve, skleničky, koštovačky, koštýře, pipety,demižony, lihoměry, cukroměry, moštoměry, popisovače na láhve a sklo, nůžky Bahco, nůžky a pákové nůžky STOCKER, dětské zboží na zahradu, konvičky, hrábě, smetáky, vázací kleště, vázací drátky, bužírka, rosiče a postřikovače, plničky lahví, filtrační desky a filtrační papíry, filtrační svíčky, kartáče na čištění demižonů a nádob, odborné knihy s vinařskou tématikou, plastové kanystry, nádoby a odměrné válce, mlýnkoodzrňovače, sudy na víno, sudy barrique.

Zahradnické potřeby:

Hnojiva, zahradnické substráty, substráty na muškáty, NPK, CERERIT, Kumulus, muškáty, hnojiva na muškáty.

 

Přírodní preparáty k výrobě vína, piva, destilátů a ovocných šťáv

Stroje a zařízení firmy Bucher-Vaslin pro vinařský průmysl

Záruční a pozáruční servis na zařízení

Pronájem Cross-flow filtru

Stroje a zařízení firmy Schneider

Barikové sudy

Procesy při výrobě vína, destilátů a šťáv:

Vinifikace moštu, jablečno-mléčná fermentace, kvašení, úprava kyselin, čiření vína, smyslové hodnocení, stabilizace vína, filtrování vína, výroba šumivého vína, testovací a laboratorní sady, odstranění pěnivosti, úprava PH