Proneco, s.r.o.

692 01 Klentnice 78

tel:       +420 515 551 300

e-mail: sekretariat@proneco.cz

   VSTUP DO E-SHOPU

Aktuality

Korkové uzávěry firmy M.A.Silva

maslogo 100316Rádi bychom Vám představili našeho partnera v oblasti korkových uzávěrů, portugalskou firmou M.A.Silva.

Vznik seskupení M.A.Silva má základ v malém rodinném korkařském podniku, který v roce 1972 založil pan Manuel Alves da Silva, nynější prezident společnosti. Během let se společnost postupně rozšiřovala nejen rozlohou, ale také výrobou a objemem zboží. Byly založeny dceřinné společnosti a vznikla nová partnerství, která umožnila expanzi obchodu do zahraničí. Tento nepřetržitý a intenzivní vývoj přeměnil malý rodinný podnik ve světoznámé seskupení M.A.Silva, které nyní zahrnuje 3 výrobní místa v Portugalsku: M.A.Silva, M.A.Silva 2 a M.A.Silva 3. Společnost má rovněž pobočky ve Francii, USA a Brazílii.

Zpracování korkového dřeva a výroba korků je dnes vertikálně integrovaná. To umožňuje přímou a efektivní kontrolu produktů a pracovních postupů v každém kroku výroby: z lesa až po konečného zákazníka.

Závod M.A.Silva 3 v Alter do Chăo, Alentejo je umístěn přímo uprostřed korkových lesů, odkud se získává kvalitní korkové dřevo. Zároveň se zde provádí první výrobní kroky: stabilizace suroviny, vaření dubové kůry a prvotní třídění podle kvality a tloušťky dřeva. Poté se surovina transportuje do města Mozelos v severním Portugalsku. V Mozelosu probíhá vlastní výroba korků včetně veškeré kontroly. Odtud se hotové korky odesílají do celého světa.

Během celého výrobního cyklu (nezávisle na druhu produktu) provádí M.A.Silva pravidelné laboratorní testy, aby neustále poskytoval dostatečný standard kvality. Celý výrobní proces podléhá normám a protokolům, které jsou pevně určené v Integrovaném systému řízení. To zahrnuje certifikaci na kvalitu a bezpečnost potravin, stejně jako Systecode, který se zaměřuje na dobré výrobní praktiky při výrobě korků. To vše je zárukou, že bezpečnost potravin není nikdy ohrožena. Certifikace podle ISO 9001 a ISO 22000 dokazují, že jsou splněny všechny požadavky na výrobek a pracovní postupy.

M.A.Silva se tímto řadí mezi velmi málo výrobců korků, kteří mají tak vysokou úroveň výrobního procesu splněním požadavků u tolika certifikačních systémů. To vše svědčí o vysoké kvalitě jejich produktů. Cílem seskupení M.A.Silva je být uznávaným a spolehlivým dodavatelem, vyvíjet nové výrobní procesy, uvádět na trh nové výrobky a rozšiřovat svou nabídkovou škálu. Jeho posláním je vyrábět vysoce kvalitní korky, s nimiž se uzavřou nejlepší vína světa.

Následující grafy ukazují přímou souvislost mezi kvalitou produktů, spokojeností zákazníků a pozici na trhu.

spokojenost zakazniku

graf tca

10 důvodů, proč si zvolit "M.A.Silva"

  1. Integrovaná výroba, která umožňuje kontrolovat veškeré výrobní kroky z lesa až po dodání zákazníkovi.
  2. Systematická kontrola TCA u všech korkových šarží systémem GC/MS (plynový chromatograf/hmotnostní spektrometr).
  3. Průměrný obsah TCA cca 0,5 ng/l. Tyto hodnoty jsou již delší dobu stabilní.
  4. Vysoká senzorická jistota korků: maximální odstranění těkavých látek se dosáhne díky kombinaci inovačního systému vaření DYNAVOX®, systému mytí MASZONE® nebo systému SARA®, který sterilizuje korkový granulát.
  5. Vynikající těsnící vlastnosti a nízký kapilární efekt.
  6. Obzvláště dobrá kvalita potisku.
  7. Důraz na individuální detaily při každé objednávce.
  8. Prvotřídní servis díky našemu profesionálnímu a odbornému týmu.
  9. Důraz na kvalitu - certifikace systému kontroly kvality (ISO 9001:2000), Systému pro bezpečnost potravin (ISO 22000:2005), který zahrnuje také HACCP a systém Systecode u C.E.Liège (Mezinárodní Kodex pro výrobu korků).
  10. Konkurenceschopný v ceně a kvalitě - díky naší flexibilní výrobě a i všestrannosti.

Kvalitu z portugalských dubových lesů můžete sami posoudit prostřednictvím:

  • PŘÍRODNÍCH KORKŮ
  • KOLMATOVANÝCH KORKŮ
  • DVOUPLOŠKOVÝCH KORKŮ
  • AGLOMEROVANÝCH (lepených) KORKŮ
  • SEKTOVÝCH KORKŮ
  • a dalších druhů

Dokumenty ke stažení

Nabídku zboží z našeho sortimentu naleznete v našem e-shopu www.potrebyprovinare.cz

Šroubové uzávěry NOVATWIST

picture1Šroubové uzávěry NOVATWIST 30x60 k ručnímu uzavírání

  • Uzavíráte svá vína pod šroubový uzávěr 30x60 mm?
  • Potřebujete některá vína uzavřít rychle a nemůžete čekat na lahvovací linku?
  • Musíte si vždy pro uzavření láhve zapůjčit stroj?

Máme pro Vás ideální řešení... Elegantní plastový uzávěr, kterým můžete svá vína uzavřít ručně a to během několika málo sekund. Potřebujete k tomu jen odpovídající láhev se závitem a trochu Vaší energie.

  • Jedná se o francouzský uzávěr, který umožňuje bezpečné a snadné použití.
  • Otevírání i zavírání láhve se provádí s lehkostí a komfortem (žádné ostré hrany).
  • Má skvělé těsnící vlastnosti, a to také při opakovaném použití; láhve mohou být skladovány i hrdlem dolů.
  • Uzávěr je neutrální a nikterak neovlivňuje aroma a svěžest vína. Zajišťuje optimální ochranu a uchování nápojů.
  • Žádné vnější závity, je příjemný na dotek (měkký).
  • Vysoká odolnost vůči nárazům a při manipulaci během transportu či při skladování - uzávěr se nepromáčkne ani nepraskne při zatížení.
  • Vložka, která jako jediná přichází do kontaktu s nápojem, může být klasická Saranex nebo cínová.

Možnost vlastního designu:

  • Široká škála standardních odstínů
  • Možnosti bočního potisku až 4 barev
  • Možnosti dvoubarevného potisku na vršku
  • Lesklý nebo matný povrch

Nakoupit je můžete také prostřednictvím našeho e-shopu. ČERNÁ BARVAZELENÁ BARVABORDÓŠEDÁ BARVA

Bližší informace můžete získat na naši prodejně, tel: 515 551 318 nebo na e-mailu Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript..

Šroubové uzávěry VINOTWIST

btz10 68 vinotwist v01 1Vinotwist je vysoce kvalitní šroubový uzávěr vyroben rakouskou firmou BT-Watzke.
K objednávce šroubových uzávěrů VINOTWIST půjčujeme zavíračku ZDARMA!

Opticky elegantní, dokonalý, spolehlivý a odolný, praktický v manipulaci a především velmi kvalitní. Díky jednoduchému otevření a možnosti opětovného uzavření propůjčuje vínu moderní a časový image, aniž by ovlivnil kvalitu vína.

Blízkost k vinařům, zkušenost z více než stoleté výroby kapslí a certifikovaný systém kvality firmy BT-Watzke jsou Vaší garancí perfektního lahvování s jedním z nejjistějších a nejkvalitnějších celosvětových uzávěrů. Využití jedné z nejmodernějších výrobních linek v Evropě, stejně jako cínová nebo saranexová vrstva zvolená speciálně pro vinařský průmysl, představuje Vinotwist jako vynikající alternativu za tradiční korkové uzávěry. Stále rostoucí poptávka je toho nejlepším důkazem.

Zaměřeno na zákazníky

Zkušený tým odborníků je k dispozici Vám kompletně poradit ohledně Vinotwistu, jeho výroby, připravit uzávěr přesně dle Vašich přání a požadavků. I při malých sériích nemusíte u designu a zhotovení dělat žádné kompromisy. Klientský servis, vlastní výroba a sídlo v srdci Evropy tohle umožňuje. Vysoce kvalitní zpracování představuje Vinotwist jako vynikající šroubovací uzávěr s možností jakéhokoliv provedení – např. s barevnou vyvýšenou ražbou na horní plošce, potisk dle přání zákazníka až třemi možnými barvami ofsetovým nebo sítovým tiskem, horkou nebo reliéfní ražbou.

Optický kontrolní systém

Jakost každé použité vnitřní vrstvy se kontroluje vysokorychlostní kamerou. Systém rozpoznává geometrii a vlastnost horní plošky a rozpozná i sebemenší kaz nebo vadu! Tento unikátní způsob zajišťování kvality byl vyvinut v konstrukčním oddělení BT-Anlagebau a podtrhuje náš důraz na kvalitu!

MOŽNOSTI POTISKU:

  • potisk až ve 3 barvách
  • potisk vršku vč. reliéfního barevného loga
  • potisk možný již od množství 1200 ks
  • od množství 24 000 ks je 1 raznice zdarma

Zeptejte se na našem obchodním oddělení pro bližší informace.

Technická data uzávěru ke stažení: Vinotwist - katalogový list (184.35 kB)


Šroubové uzávěry se vyrábějí ve standarních barvách dle vzorníku BT-Watzke nebo dle přání zákazníka (např. dle vzorníku Pantone, dle etikety). Zde je přehled standarních barev:

page 1

page 2

Barikové sudy Nadalie

logo nadalieBednářství je naše řemeslo od roku 1902

Ve společnosti Nadalié jde rodina s obchodem ruku v ruce již po 5 generací. Umění bednářství je skutečným rodinným dědictvím.


Dřevo, tradice a zkušenost

chauffeSelekce a nákup

Umístění vysoko v nejproslulejším lese Francie a také přísný výběr dubových stromů umožňuje získat surový materiál vynikajících vlastností. Dřevo je většinou úspěšně nakupováno na základě nabídky francouzského Národního úřadu lesnictví (ONF).

Sušení dřeva

Přirozené vysoušení dřeva začíná již v lese, nedaleko místa, kde došlo k poražení stromů. Tato fáze sušení dodá dřevu dokonalou zralost podporující budoucí aroma vína.

Řezaní a štěpení

Strom se poráží v době, kdy míza stromu je ve své nejnižší hodnotě a pod dohledem ONF. Dubové kmeny jsou rozštípány na dužiny.

Zrání dřeva

Kropení a sušení

Když jsou dužiny naskládány do pater, zavlažují se a poté se nechají působit přírodní síly po dobu více než 2 roky (slunce, déšť a vítr. Tento důležitý proces eliminuje a odstraňuje kyselé (ostré, trpké) taniny, čímž umožňuje dřevu plně projevit své aromatické bohatství.

Výběr & označovací systém

Označování dužin

Kompletní označování je zajištěno naším sledovacím systémem, z lesa až ke konečnému sudu. To pomáhá Nadalié lépe si vybírat své dřevo a zaručuje vinaři původ dřeva.

Certifikace CTB

Nadalié je jedna z mála bednářských společností, které se mohou pyšnit certifikací CTB. Tato značka kvality, vyžadující přísné a časté inspekční kontroly prováděných CTB, svědčí o vysokém stupni kvality našich produktů.

Kvalifikace a odbornost řemeslníků

dsc 0182 p1Volba dužin

Během několika následných procesů – tvarování, hoblování a spojování – jsou dužiny individuálně vybírány hlavním bednářem (optická kontrola).

Školení precizní ruční práce

Společnost Nadalié vyškolí každý rok několik učňů, z nichž se stanou vysoce kvalifikovaní bednáři (stejně jako tomu bylo u jejich starší kolegů). Tento způsob zaručuje trvalou prvotřídní dovednost a pokračující řemeslnické umění.

Stavba sudů

Sud je montován do kruhové podoby, která je známá pod názvem „Růže". Tento proces vyznačující se vysokou zručností je výsledkem kvality a dovedností bednářů firmy Nadalié.

Vypalování sudu

Díky ohni, vodě a tvrdé práci školených řemeslníků se sud dostává do požadovaného tvaru. Vypalování je stěžejní fáze výrobního procesu sudů. Vypalování se řídí požadavky zákazníků. Přesně se monitoruje teplota a intenzita ohně, dosahuje se význačných organoleptických rysů. Cílem je „dokonalá harmonie mezi dřevem a vínem."

Přísné kontroly

Přísné kontroly kvality doprovázejí výrobní proces během každého úkonu, čímž je zabezpečena bezchybnost a přesnost výrobků společnosti Nadalié.

Technologie Bucher Vaslin

produits bucher vaslinFirma Bucher a její dceřinná společnost Bucher Vaslin jsou již po desetiletí známé na našem trhu jako výrobci špičkových zařízení na zpracování ovoce a zeleniny, především však ve vinařském a ovocnářském odvětví. Jejich výrobky se vyznačují mimořádnou spolehlivostí. Příkladem kvality a spolehlivosti jsou hydraulické lisy BUCHER-GUYER, které jsou u některých zákazníků v provozu již přes třicet let. Certifikát ISO 9001 je dalším potvrzením vysoké kvality těchto výrobků.

V současné době se vedle spolehlivosti klade stále větší důraz na šetrné zpracování hroznů, rmutu a moštu. V prvních fázích zpracování se totiž z hroznů dostávají do rmutu a moštu kromě žádoucích látek i látky negativně ovlivňující celkovou kvalitu hotového vína. Jde zejména o kalové částice, polyfenoly, třísloviny a jiné nežádoucí látky, které se nacházejí v třapinách, semenech a slupkách bobulí. Při lisování přírodní suroviny na hydraulických lisech dochází při vysokých tlacích k nadměrnému průniku všech nežádoucích látek do moštu a tím také následně do vína. Zkušenosti z praxe jednoznačně dokazují, že na prvotní zpracování hroznů jsou nejvhodnější mlýnkoodzrňovače, které hrozen nejdříve odzrní a až poté případně pomelou. Rmut se lisuje na pneumatických nebo mechanických lisech s regulovatelným tlakem. Právě taková zařízení a mnoho dalších Vám můžeme nabídnout od firmy Bucher Vaslin.

Firma Bucher Vaslin je již 160 let světovým lídrem ve zpracovatelských vinařských technologiích. Při výrobě vína od jeho sklizně až po láhvování nabízí řadu řešení.


Příjem a prvotní zpracování suroviny

01 02
Transportní a dopravníkové pásy
Třídící a vibrační stoly
Odstřapiňovače
Mlýnky
Čerpadla od 1 do 100 T/H

Lisování

03 04 Bucher XPro 15
Lisy Bucher XPert
100/150/250/320/450
Lisy Bucher XPlus
22/50/62/80
Lisy Bucher XPro
5/8/15
  05  

 Lisy s košem
Model Bucher JLB 12-20
 

Macerace-fermentace

Koncentrace moštu

06 07
Automatické fermentační rototanky
Vinimatic 65/90/150/350/410/700/1000
Reverzní osmóza
Osmose Inverse Flavy MT

Filtrace

08 09 10
Filtry Flavy FX 3/5/6/8/10
(model Flavy FX 3)
Model Flavy FX 10 Flavy FX Tandem

 

Více na www.buchervaslin.com

Vinařské potřeby a potřeby pro vinaře:

preparáty k ošetření vína, preparáty k ošetření sektů, preparáty k výrobě piva, preparátky k výrobě destilátů a výrobě ovocných šťáv. Nabízíme postřiky a hnojiva nejen do vinic a vinohradu, ale i zahrad a sadů. Vázací drátky, nůžky, kádě, kbelíky, hadice, trychtýře, kanystry, koštýře, skleničky, sirné knoty, filtrační desky, korky a záklopky, láhve, šroubové uzávěry. Substráty pro výsadbu, nářadí pro zahrádkáře a vinaře, umělohmotné nádoby (různé velikosti), přepravky na hrozny, kádě, hoboky a sudy, barikové sudy. Demižony na víno, odměrné válce a nádoby, laboratorní přístroje, kónické korky do lahví a sudů, papírové kartony a další potřeby pro vinaře.

Nosným programem firmy Proneco, s.r.o. jsou technologie pro výrobu nápojů - technologie při výrobě VÍNA, výroby SEKTŮ, výroby PIVA, výroby DESTILÁTŮ (kořalek) A OVOCNÝCH ŠŤÁV.
Základem je poradenství zkušených technologů, s nimiž můžete být při výrobě v úzkém kontaktu. Poradenství poskytujeme jak velkovýrobcům, tak i malovinařům,výrobcům piv a ovocných šťáv. Zajistíme vše, co pro výrobu potřebujete. Výrobní postupy, strojní zařízení.

 

 

 

 

Korkové zátky, syntetické uzávěry, šroubové uzávěry NOVATWIST a VINOTWIST, záklopky na láhve, termokapsle, láhve, skleničky, koštovačky, koštýře, pipety,demižony, lihoměry, cukroměry, moštoměry, popisovače na láhve a sklo, nůžky Bahco, nůžky a pákové nůžky STOCKER, dětské zboží na zahradu, konvičky, hrábě, smetáky, vázací kleště, vázací drátky, bužírka, rosiče a postřikovače, plničky lahví, filtrační desky a filtrační papíry, filtrační svíčky, kartáče na čištění demižonů a nádob, odborné knihy s vinařskou tématikou, plastové kanystry, nádoby a odměrné válce, mlýnkoodzrňovače, sudy na víno, sudy barrique.

Zahradnické potřeby:

Hnojiva, zahradnické substráty, substráty na muškáty, NPK, CERERIT, Kumulus, muškáty, hnojiva na muškáty.

 

Přírodní preparáty k výrobě vína, piva, destilátů a ovocných šťáv

Stroje a zařízení firmy Bucher-Vaslin pro vinařský průmysl

Záruční a pozáruční servis na zařízení

Pronájem Cross-flow filtru

Stroje a zařízení firmy Schneider

Barikové sudy

Procesy při výrobě vína, destilátů a šťáv:

Vinifikace moštu, jablečno-mléčná fermentace, kvašení, úprava kyselin, čiření vína, smyslové hodnocení, stabilizace vína, filtrování vína, výroba šumivého vína, testovací a laboratorní sady, odstranění pěnivosti, úprava PH