Proneco, s.r.o.

692 01 Klentnice 78

tel:       +420 515 551 300

e-mail: sekretariat@proneco.cz

   VSTUP DO E-SHOPU

Aktuality

Přírodní korky M.A.Silva a jejich ošetření proti TCA

Přírodní korky jsou z hlediska vlastností ta nejvhodnější volba pro Vaše víno. Zaručují vysokou kvalitu při dlouhodobém ležení uchovávaného vína. Jak poznáte kvalitní korky? Čím vyšší kvalita, tím se v nich vyskytuje méně děr. Další neopomenutelnou vlastností je předcházením všemi možnými způsoby tomu, aby korky nebyly napadeny nemocí zvanou TCA.
A co to vlastně TCA je? Je to zkratka slova 2,4,6-TRICHLORANISOL. Jedná se o sloučeninu chlóru, která vzniká jako produkt látkové výměny určité skupiny plísní, které přežívají mimo jiné také v pórech korku. Tato nemoc způsobuje pachuť ve víně, kterou mnozí přirovnávají ke ztuchlině nebo starým ponožkám. Víno je pak zcela chuťově znehodnocené a nepitelné.
Jedna z nejmodernějších metod, jak firma M.A.Silva předchází napadení korku nemocí TCA, je ošetření korku již při výrobě, a to kombinací ošetření ozónem a peroxidem vodíku pro důkladnou dezinfekci a vyčištění korků. Tím probíhá eliminace mikroorganizmů v dírách a doslova se zabrání vývoji TCA. Ozón se rychle rozkládá na inertní molekuly kyslíku, tudíž nezůstávají žádné zbytky.
TCA je tímto radikálně zredukované, korkové granule se smíchají s párou a tím se odstraní TCA a prchavé sloučeniny. Plynulým výrobním procesem jsou korkové granule okamžitě přesunuty do sušárny, čímž se eliminuje riziko rozšíření mikroorganizmů.
Doporučujeme Vám zvážit profesionalitu výrobce korků, kterými uzavřete svá vína. Jistě se Vám to vyplatí a konečný konzument bude spokojený s Vaším kvalitním finálním produktem. Firma M.A.Silva Vám zaručuje kvalitní korky, proto neváhejte a zkontaktujte naše obchodní oddělení.

RNDr. Monika Šmelková, PhD., obchodní asistentka, Vám ráda zodpoví Vaše případné dotazy a poradí Vám s výběrem korků vhodných právě pro Vaše víno.

Tel: 602 735 951
e-mail: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

 

 

 

Vinařské potřeby a potřeby pro vinaře:

preparáty k ošetření vína, preparáty k ošetření sektů, preparáty k výrobě piva, preparátky k výrobě destilátů a výrobě ovocných šťáv. Nabízíme postřiky a hnojiva nejen do vinic a vinohradu, ale i zahrad a sadů. Vázací drátky, nůžky, kádě, kbelíky, hadice, trychtýře, kanystry, koštýře, skleničky, sirné knoty, filtrační desky, korky a záklopky, láhve, šroubové uzávěry. Substráty pro výsadbu, nářadí pro zahrádkáře a vinaře, umělohmotné nádoby (různé velikosti), přepravky na hrozny, kádě, hoboky a sudy, barikové sudy. Demižony na víno, odměrné válce a nádoby, laboratorní přístroje, kónické korky do lahví a sudů, papírové kartony a další potřeby pro vinaře.

Nosným programem firmy Proneco, s.r.o. jsou technologie pro výrobu nápojů - technologie při výrobě VÍNA, výroby SEKTŮ, výroby PIVA, výroby DESTILÁTŮ (kořalek) A OVOCNÝCH ŠŤÁV.
Základem je poradenství zkušených technologů, s nimiž můžete být při výrobě v úzkém kontaktu. Poradenství poskytujeme jak velkovýrobcům, tak i malovinařům,výrobcům piv a ovocných šťáv. Zajistíme vše, co pro výrobu potřebujete. Výrobní postupy, strojní zařízení.

 

 

 

 

Korkové zátky, syntetické uzávěry, šroubové uzávěry NOVATWIST a VINOTWIST, záklopky na láhve, termokapsle, láhve, skleničky, koštovačky, koštýře, pipety,demižony, lihoměry, cukroměry, moštoměry, popisovače na láhve a sklo, nůžky Bahco, nůžky a pákové nůžky STOCKER, dětské zboží na zahradu, konvičky, hrábě, smetáky, vázací kleště, vázací drátky, bužírka, rosiče a postřikovače, plničky lahví, filtrační desky a filtrační papíry, filtrační svíčky, kartáče na čištění demižonů a nádob, odborné knihy s vinařskou tématikou, plastové kanystry, nádoby a odměrné válce, mlýnkoodzrňovače, sudy na víno, sudy barrique.

Zahradnické potřeby:

Hnojiva, zahradnické substráty, substráty na muškáty, NPK, CERERIT, Kumulus, muškáty, hnojiva na muškáty.

 

Přírodní preparáty k výrobě vína, piva, destilátů a ovocných šťáv

Stroje a zařízení firmy Bucher-Vaslin pro vinařský průmysl

Záruční a pozáruční servis na zařízení

Pronájem Cross-flow filtru

Stroje a zařízení firmy Schneider

Barikové sudy

Procesy při výrobě vína, destilátů a šťáv:

Vinifikace moštu, jablečno-mléčná fermentace, kvašení, úprava kyselin, čiření vína, smyslové hodnocení, stabilizace vína, filtrování vína, výroba šumivého vína, testovací a laboratorní sady, odstranění pěnivosti, úprava PH